Wellness en luxe bij je thuis

De ervaring van een bezoek aan een wellness center in je eigen badkamer? Een plek waar je volledig tot rust kunt komen. In dit blog vindt je inspiratie en tips voor wellness en luxe in jouw eigen huis. Voor meer inspiratie geniet van onze portfolio.

Materiaal en kleuren

Grote tegels en open doucheruimtes zien we vaak terug bij de grote wellnesscentra in Nederland. Om deze sfeer terug te laten komen in je eigen badkamer is het van belang om de juiste kleuren en het juiste materiaal te gebruiken. Donkere en neutrale kleuren zorgen voor een warme, behaaglijke en chique uitstraling. Stem het kleurgebruik goed op elkaar af en vermijd zo veel mogelijk het gebruik van felle kleuren.

Sanitair

Om echt de ontspannen sfeer van wellness te proeven in je eigen badkamer kunnen onderdelen als inloopdouches, baden, sauna’s, stoomdouches, kleurlicht, sunshower natuurlijk niet ontbreken. Hier een aantal voorbeelden van onderdelen die je zou kunnen toevoegen aan je eigen wellnessruimte:

Sauna

sauna in badkamer TONSCHOLTEN.Een sauna is het ultieme gevoel van wellness. De sauna zorgt niet alleen voor ontspanning, maar is ook erg goed voor de gezondheid.

De doorbloeding wordt gestimuleerd en het lichaam wordt gereinigd van afvalstoffen.

Je kunt kiezen voor een sauna dmv een kachel met kooltjes of dmv infrarood, wat als voordeel heeft dat het snel op temperatuur is en door en door de spieren warm.

(Bubbel)bad / Whirlpool / Jacuzzi / Floatbad

In plaats van de dagelijkse snelle douche even heerlijk ontspannen in een bad. Het liefst natuurlijk met de televisie in de buurt, een goed boek en je muziek direct gestreamd vanaf je iPhone.
GEREALISEERD BADKAMERONTWERP TONSCHOLTEN.
Bubbels maken het ultieme gevoel van wellness  helemaal compleet. Je kunt kiezen voor een spa, waardoor lucht vanuit de bodem wordt geblazen, of voor hydrojets, waardoor vanuit de zijkant waterstralen instelbaar op sterkte in het bad worden geblazen. Een spa hoef je niet te onderhouden, de hydrojets moet je zo nu en dan met whirlpoolreiniger naspoelen. Voeg kleurlicht aan je bad toe en de optimale ontspanning kan beginnen. Het nieuwste is een floatbad, een bad wat je als gewoon bad kunt gebruiken, maar ook door extra zout toe te voegen als floatbad kunt gebruiken. De design hoofdsteun zorgt voor een heerlijk comfortabel gevoel. Welness en luxe in jouw eigen huis.

Stoom/douchecabine

Het uiterlijk van een douchecabine, maar dan met veel meer mogelijkheden. Het stoom voorzien van eucalyptus, lavendel of citrusgeur is niet alleen goed voor de huid en de spieren, maar zorgt er ook voor dat de luchtwegen worden vrijgemaakt. Heel handig wanneer je verkouden bentOok bijzonder geschikt voor hartpatiënten ivm de minder hoge temperatuur. Iets wat bij een sauna nog wel eens wordt afgeraden, afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Sunshower

sunshower inspiratie in showroom TONSCHOLTEN. UITGEEST

Infrarood onder de douche om je verkrampte spieren of spit of spierpijn na intensief sporten te verzorgen.

Het is echt effectief en zeer comfortabel in combinatie met het warme douchewater.

Ook heeft Sunshower een uitvoering waarbij je door UV-licht een lekker gezond tintje en de nodige extra vitamines krijgt.

Inloopdouche

We zien ze steeds vaker terugkomen in badkamers. De inloopdouches. Geen kleine douchekop waar je onder moet staan, maar grote ruimte zorgt met name voor een stijlvolle en luxe uitstraling in jouw badkamer. Ook geeft het je de mogelijkheid meerdere douchekoppen, of zijdouches te monteren zodat een heuse wasstraat ontstaat, of je gezellig samen kunt douchen.

Massagedouche

De warme stevigere stralen zorgen voor een ultiem massage gevoel. Goed voor de spieren en zeker goed voor de bloedsomloop. Daarnaast is het ook een moment van ontspanning. Een beetje luxere douchekop biedt al snel de mogelijkheid om een massagestraat te combineren met een gewone douchestraal.

inloopdouche inspiratie tonscholten. uitgeest

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor inspiratie, advies en ontwerp in onze showroom in Uitgeest, dichtbij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en omstreken. Ook zonder afspraak.

Ben je beperkt in je tijd en wil je graag een persoonlijk 3D-ontwerp door een van onze adviseurs, maak dan vrijblijvend een afspraak.

© Copyright 2024 Ton Scholten - Powered by iClicks