Service

Veelgestelde vragen

Een badkamer, toilet of vloer is onderhevig aan verschillende invloeden van vuil, zeep en wisselende temperaturen. Om de duurzaamheid te bevorderen hebben wij een aantal onderhoudstips voor je uitgelicht.

Ook vind je hier de algemene onderhoudstips voor badkamer en vloer. En blijven er na het lezen van onze tips nog vragen over, aarzel dan niet ons serviceformulier in te vullen of onze adviseurs even te contacten en je vragen te stellen.

onderhoudstips douchewand

1. Hoe blijft je douchewand schoon?

Je douchewand heeft in bijna alle gevallen een coating die het water eraf laat rollen. Als je de douchewand met een agressief middel schoonmaakt, zal de coating worden opgelost. Als je de wand direct na het douchen met een wisser afneemt kun je veel kalkafzetting voorkomen. Heb je een dichte cabine, dan adviseren wij deze na gebruik altijd op een kiertje te laten staan. Je kunt de douchewand schoonmaken met onze sanitair reiniger of warm water en een scheutje azijn. Gebruik nooit antikalk.

voegen en kitnaden douchevloer controleren

2. Hoe voorkom je lekkage?

Controleer regelmatig tijdens de schoonmaak de voeg en kitnaden op scheuren of gaatjes. Twijfel je? Stuur dan onze serviceafdeling foto’s en laat ons beoordelen of de voegen en/of kitnaden onderhoud nodig hebben.

onderhoud douchedrain en doucheafvoer

3. Hoe voorkom je verstoppingen

Reinig regelmatig het doucheputje of de draingoot door het deksel eraf te halen en inwendig schoon te maken. Lange haren in combinatie met zeepresten zorgen voor indikken van vuil en verstopping. Zet de douche nooit meteen uit na het afspoelen van zeep, zo blijven de zeepresten in het sifon. Spoel altijd nog even na met schoon water.

onderhoud kranen

4. Hoe hou je je kranen netjes?

Het beste is het om kranen na gebruik na te drogen met de handdoek, zo komen er geen vet of kalkvlekken op de kranen en heb je ook nooit agressieve middelen nodig. Maak je toch schoon met een reinigingsmiddel, spoel dan altijd met veel water na en laat het middel niet inwerken. Gekleurde kranen mogen nooit met antikalk worden gereinigd. Kijk naar de onderhoudstips van de fabrikant zelf.

koude douche wat te doen

5. Mijn douche wordt niet goed warm

Controleer of de cv-ketel goed is bijgevuld (is de druk minimaal 1,8 bar). Is de druk goed, dan is waarschijnlijk het thermostatisch element aan vervanging toe. Je kunt dit veelal voorkomen door regelmatig de douchethermostaat van koud naar warm te draaien. Laat de douchethermostaat nooit in dezelfde stand staan, dan voorkom je kalkafzetting in het element van de kraan en voorkom je dat deze vaststaat.

tegelvloer onderhoud

6. Hoe maak je je tegelvloer schoon?

Eerst stofzuigen, dan met warm water en een scheutje schoonmaakazijn dweilen. Water en dweil tussentijds schoonmaken. Gebruik nooit een allesreiniger of groene zeep, daar wordt de vloer vet van. Maak 1 x per 2 jaar schoon met R183 vloerreiniger om het ergste vuil van de vloer af te krijgen. Let op echt natuursteen heeft andere onderhoudsmiddel nodig zoals bijv. P324 dweilwas, informeer bij onze adviseurs.

De serviceafdeling

Ton Scholten heeft een serviceafdeling voor de eigen klanten. Je kunt de serviceafdeling benaderen voor meldingen onder garantie, maar ook voor onderhoud aan de door ons gemaakte badkamer, toilet en vloer na jaren.

Voor onderhoudstips aan je badkamer klik op onderhoudstips badkamer.

Voor onderhoudstips aan je vloer klik op onderhoudstips vloer.

Ons eigen serviceteam is gespecialiseerd in het vervangen van kraanonderdelen en geeft je ook graag advies over onderhoud.

Schaf je bij ons accessoires aan, dan komen wij deze desgewenst monteren.

Hebben de voeg- en kitnaden onderhoud nodig of is er een verstopping, vul dan het serviceformulier in, dan neemt onze serviceafdeling contact met je op.

Onderhoudsmiddelen, accessoires en marseillezeep zijn telefonisch of in de showroom te bestellen.

sanitairreiniger tonscholten

Serviceaanvraag

Je kunt je serviceaanvraag indienen via het formulier op deze pagina of door een mail te sturen naar service@tonscholten.nl.

Een duidelijke omschrijving van het probleem, toevoeging van foto´s van de situatie en je adresgegevens, email en telefoonnummer zorgen voor een snelle reactie.

 

Bestandsnaam:

Bestandsgrootte:

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor inspiratie, advies en ontwerp in onze showroom in Uitgeest, dichtbij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en omstreken. Ook zonder afspraak.

Ben je beperkt in je tijd en wil je graag een persoonlijk 3D-ontwerp door een van onze adviseurs, maak dan vrijblijvend een afspraak.

© Copyright 2024 Ton Scholten - Powered by iClicks