Badkamer Amsterdam Ton Scholten

Waarop moet je letten bij het kiezen van een kraan?

Een onmisbaar product in badkamer, toilet en keuken is de kraan. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een kraan? In dit blog vindt je een paar handige aanwijzingen.

Een kraan uitzoeken is meestal één van de laatste stappen bij het inrichten van je badkamer en/of keuken. Eerst bepaal je de inrichting van badkamer, toilet of keuken, vervolgens kies je de tegels, meubels en het sanitair. Bij het sanitair is het uiteindelijk de taak om een geschikte kraan uit te kiezen.  Kranen zijn er in mat chroom, glans chroom, wit, zwart, koper, messing, geborsteld messing, brons, geborsteld nikkel en gun metal.

Bekende kranenmerken zijn Hotbath, Hansgrohe, Dornbracht, Vola, Jee-O, Regn etc.

Verschil tussen 1 gats, 2 gats en 3 gats?

Eigenlijk is het heel simpel. Hoeveel kraangaten zijn er nodig voor het plaatsen van de kraan? Ofwel hoeveel aparte delen zijn er. In de meeste keukens en soms ook in badkamers wordt gebruik gemaakt van een 1 gats kraan. De bediening van de kraan zit op de kraan zelf. Bij een twee gats kraan zijn de bediening van de kraan en de kraanuitloop zelf twee aparte delen. Deze worden vaak gebruikt als wastafelkraan, badkraan of douchekraan. Bij drie gats kranen zijn de koud- en warmknop ook gescheiden. Kijk van te voren goed of de kraangaten van uw sanitair wel of niet universeel zijn

Kies de juiste maat!

Zorg ervoor dat je voor het uitkiezen van de kraan de diameter van de wasbak/waskom hebt opgemeten. De uitloop vanaf de kraan moet ongeveer1 cm t.o.v. van de afvoer zijn verwijderd. Op die manier voorkom je dat het water teveel zal spetteren. Bij een waskom moet de stroom recht naar beneden stromen om het spetteren zoveel mogelijk te voorkomen.

Geschikte kranen voor toilet, badkamer of keuken?

Keukenkraan
Voor de keuken zijn er verschillende geschikte kranen. Wat tegenwoordig erg populair is zijn de kranen die direct kokend water leveren. De keukenkranen zijn vaak groter dan de kranen die worden gebruikt in badkamers.

Badkamerkranen
Bij de douche wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een thermostaatkraan. Met deze kraan kun je precies bepalen op hoeveel graden je het water wilt zetten. Voor het bad bestaan er ook verschillende kranen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een handdouche toe te voegen aan de kraan. Het meest fraaie is om de kranen uit de wand te laten komen.

Bij de wastafelkraan kan dit, naast het fraaiere effect ook praktisch zijn voor de schoonmaak.

Toiletkraan
In het toilet wordt meestal gebruik gemaakt van een fonteinkraan. Dit is een kleine kraan met een lage uitloop. De fonteinkraan in veel gevallen alleen aangesloten op koud water, maar warm water is uiteraard ook mogelijk.

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een kraan, kun je je gaan orienteren. Uiteraard helpen wij je er graag bij.

fonteinkraan clou chroom

Advies nodig over kranen die geschikt zijn voor je badkamer of keuken? Neem contact met ons op of kom langs bij ons in de showroom. Wij zullen uitgebreid de mogelijkheden met je bespreken.

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor inspiratie, advies en ontwerp in onze showroom in Uitgeest, dichtbij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en omstreken. Ook zonder afspraak.

Ben je beperkt in je tijd en wil je graag een persoonlijk 3D-ontwerp door een van onze adviseurs, maak dan vrijblijvend een afspraak.

© Copyright 2024 Ton Scholten - Powered by iClicks