moderne badkamer ton scholten

Tips voor kleine badkamers!

Niet iedereen beschikt over een grote badkamer. In dit blog vindt u tips voor kleine badkamers zodat je deze beter kunt inrichten waardoor de ruimte groter lijkt.

De juiste kleuren
Wellicht voor de hand liggend, maar donkere tegels zullen uw badkamer al snel kleiner laten lijken. Kies voor lichte kleurnuances en beperk het aantal verschillende kleuren die u in uw badkamer gebruikt. Kies je voor hotel chique neem dan grote tegels op wand en vloer. zie portfolio voor inspiratie.

Transparante douchewanden
Probeer de ruimte zoveel mogelijk ‘open’ te houden.  Dikke douchewanden zorgen voor ‘hokjes’ in de badkamer. Dit is bijvoorbeeld  te voorkomen door gebruik te maken van transparante (glazen) wanden.

Neem vloerverwarming
Indien mogelijk is het voor kleine badkamers aan te raden om vloerverwarming te nemen. Is dat niet mogelijk zorg er dan voor dat u een zo klein mogelijke radiator uitkiest. Er zijn tegenwoordig veel smalle radiatoren de op de markt.

Graag een bad ?
Beschikt u over een kleine badkamer, maar wilt u toch graag een bad, kies dan voor een douche-bad combinatie. Om nog meer ruimte te winnen kunt u kiezen voor een badkuip met vlakke zijdes en een groot bodemoppervlak. Er zijn ook kleine baden, zowel in kunststof als in kunststeen.

Grote spiegels
Het is wellicht voor de hand liggend, maar spiegels zorgen ervoor dat uw badkamer groter lijkt. Kies voor een grote, maar eenvoudige spiegel.

Kies geschikte badkamermeubels
Denk goed na over welke spullen u daadwerkelijk nodig heeft in uw badkamer. Handdoeken, die veel ruimte in beslag nemen, kunt u waarschijnlijk ook kwijt op een plek buiten uw badkamer. Lagere kasten maken uw badkamer optisch groter, dan bijvoorbeeld hoge smalle kasten. Let ook op de diepte van het sanitair. Diepe producten zullen meer ruimte in beslag nemen. Kies bijvoorbeeld voor een smallere wastafel van ongeveer 40 – 45cm diep in plaats van de gemiddelde maat van55 cm diep.

Grote tegels gebruiken
Bij grote tegels heeft u minder voegen nodig. In tegenstelling tot kleine tegels met veel voegen, zorgt dit ervoor dat de badkamer rustiger en groter oogt. Door met langwerpige tegels te werken en deze horizontaal te verwerken creëer je een vergrotend effect.

Maak een schets van uw badkamer
Ga aan de slag met schetsen op schaal. Probeer verschillende mogelijkheden. Start altijd met de meeste noodzakelijke en grote onderdelen.

Uitgebreid advies nodig? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom voor inspiratie en een vrijblijvend advies voor uw droombadkamer.

wastafel voor kleine badkamer vtwonen badkamermeubel

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor inspiratie, advies en ontwerp in onze showroom in Uitgeest, dichtbij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en omstreken. Ook zonder afspraak.

Ben je beperkt in je tijd en wil je graag een persoonlijk 3D-ontwerp door een van onze adviseurs, maak dan vrijblijvend een afspraak.

© Copyright 2024 Ton Scholten - Powered by iClicks