Badkamer Amstelveen Ton Scholten

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een bad?

Wel of geen bad? Een overweging waar veel mensen op stuiten. Het neemt immers een groot deel van de ruimte in een badkamer in. Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een bad? In dit blogbericht geven wij een aantal adviezen bij het aanschaffen van een ligbad, bubbelbad of jacuzzi.

Afmetingen

Het is allereest belangrijk om vast te stellen wat de mogelijkheden zijn voor je badkamer. Daarbij kijken we met name naar de afmetingen. Niet iedere badkamer is geschikt voor een bad. De meest voorkomende afmetingen van baden zijn lengtes van 170cm, 180 cm en 190cm. De breedte ligt gemiddeld tussen de 70 en 80 cm. Er bestaan daarnaast ook nog baden die geschikt zijn voor twee of meerdere personen, ronde baden, hoekbaden, extra zachte baden, en natuurlijk de stalen baden op pootjes Alvorens je gaat kijken naar baden is het dus verstandig om van te voren de maten van je badkamer en de mogelijke plek voor het plaatsen van het bad, op te meten.

Wel of geen bubbels?

Bubbels kunnen voor een extra ontspanningselement zorgen. Je hebt spajets, die alleen lucht in het bad blazen maar je hebt ook hydrojets, die pulserede bewegingen maken kunnen maken d.m.v. warm waterstralen.

De laatstgenoemde baden moet je regelmatig even reinigen met een whirlpoolreiniger i.v.m. de hygiene. Wat voor sommige mensen nog wel eens een reden kan zijn niet voor de bubbels te kiezen is het geluid wat wordt veroorzaakt door de bubbels.

Ligcomfort

Helaas zijn er veel  baden op de markt die niet voldoende diep zijn waardoor het ligcomfort minimaal is. De baden zien er mooi uit, maar in te ondiepe baden is het vaak niet mogelijk om lekker onder water te liggen. Alleen zitten is natuurlijk niet de intentie van de aankoop van een ligbad. Houd er daarom rekening mee dat de diepte van het bad minimaal 45 cm moet zijn. De baden van onze leveranciers voldoen allen aan dit vereiste, dus bij ons ben je verzekerd van een goede aankoop.

Vrijstaand bad of ingebouwd?

Erg populair zijn tegenwoordig de vrijstaande baden, zowel van kunststof als van steen.

Plaats hem bijindustriele badkamer tonscholten.voorbeeld midden in je badkamer of slaapkamer of dicht tegen een wand. Vrijstaande baden kunnen vast aan de grond of op poten staan.

De vrijstaande baden zijn aan de buitenkant mooi afgewerkt.  Een inbouw bad is daarentegen niet afwerkt aan de buitenkant, en wordt afgewerkt met tegels.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om goed na te denken over de juiste kraan, uit de vloer, uit de wand, of op de rand van het bad. De andere accessoires, zoals badbrug, krukje, handdoekrekje, mooie handdoeken etc. zorgen voor de finishing touch en het extra luxe gevoel. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op voor een uitgebreid advies en ideeën.

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor inspiratie, advies en ontwerp in onze showroom in Uitgeest, dichtbij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en omstreken. Ook zonder afspraak.

Ben je beperkt in je tijd en wil je graag een persoonlijk 3D-ontwerp door een van onze adviseurs, maak dan vrijblijvend een afspraak.

© Copyright 2024 Ton Scholten - Powered by iClicks