Gemiddeld spoelt u per dag de wc 6 keer door. Wist u dat we daarmee 29% van het water dat we dagelijks gebruiken door de wc spoelen? Het toilet staat hierdoor op de tweede plaats in de ‘waterverbruik top 3’ van een woning. Maar nu is er een manier om het waterverbruik van een wc met maar liefst 10 liter per toiletbezoek terug te dringen: de Tornado Flush.

Bij de toiletpotten die wij gewend zijn, komen er veel schoonmaakmiddelen en toiletborstels aan te pas om het toilet schoon en hygiënisch te houden. TOTO maakt dit overbodig. De Japanse producent van badkamermeubelen en accessoires ontwikkelde namelijk de Tornado Flush-technologie, die met een krachtig whirlpool-effect de toiletpot schoonmaakt. TOTO is de enige fabrikant die deze technologie aanbiedt.

Reiniging van het gehele toilet

Tornado Flush is een nieuw onderdeel dat tegenwoordig in elke TOTO toilet wordt verwerkt. Dit spoelsysteem reinigt zowel de rand als de pot op een innovatieve manier. De nieuwe vorm van de TOTO toiletpot heeft geen wc-rand of verborgen hoekjes en kiertjes, wat ervoor zorgt dat de vorming van schimmel en ophoping van vuil en bacteriën wordt voorkomen. In tegenstelling tot andere potten hebben de TOTO toiletten met Tornado Flush een extreem glad oppervlak, waardoor er geen vuil kan achterblijven. Dat de toilet zo grondig wordt gereinigd door de Tornado Flush komt ook doordat TOTO een nieuwe manier heeft ontwikkeld waarop het toilet spoelt. In plaats van dat het water vanuit de wc-rand naar beneden giet (zoals bij een normale spoelbeurt), komen bij een Tornado Flush drie waterstralen uit de toiletpot zelf. Deze beweging zorgt voor een whirlpool-effect dat het hele oppervlak reinigt.

Geen waterverspilling: van 13 naar 3 liter

Naast dat het de toiletpot goed reinigt, spoelt het op een rustige manier en is het ook nog eens water-efficiënt. De Tornado Flush heeft namelijk veel minder water nodig om de pot te reinigen dan de ‘standaard’ toiletpot. Een Tornado Flush gebruikt namelijk 3 liter water bij een spoelbeurt, tegenover 13 liter die een andere toiletpot verbruikt. De pot is er niet minder schoon om: alle onderdelen werken samen om de hygiëne van het toilet te verbeteren.

Heeft u interesse in het TOTO Tornado Flush toilet? Deze toiletpotten worden snel en eenvoudig gemonteerd op elke standaard spoeltank. Uw oude toiletpot kan dus gemakkelijk worden opgewisseld met dit nieuwe type toilet. Voor meer informatie belt u naar 0251-319101 of kom langs in onze showroom.