bedrijfshistorie
bedrijfshistorie
bedrijfshistorie

bedrijfshistorie

Ton Scholten Tegels & Sanitair / bijna 45 jaar tegelwijsheid

 

Wat op 8 februari 1974 begon als een tegelshowroom in de garagebox van Ton en Ineke Scholten op Vrijburglaan 2 in Uitgeest, is bijna 45 jaar later uitgegroeid tot een innovatief en vooruitstrevend bedrijf in sanitair en tegels. Ineke verkocht de tegels en Ton was de tegelzetter. Al snel verhuisden ze naar Vrijburglaan 71-73 om in een ruimere garage een showroom te maken, en omdat de benodigde vergunningen dat met zich meebrachten

Het bedrijf groeide uit haar jasje en Ton en Ineke kochten na 10 jaar, als pioniers van het eerste uur, een stuk grond op het nog te ontwikkelen industrieterrein van Uitgeest , naast Bowling en Turbo Uitgeest. Verder was het nog polder. Op 8 februari 1984 werd het pand  met 240m2 showroom (10 badkamers en tegelshowroom geopend. Er werd samengewerkt met loodgietersbedrijf ATG, nu onderdeel van Ton Scholten Tegels & Sanitair, en zodoende kon het bekende totaalconcept worden geboden, van ontwerp tot oplevering van badkamers op hoog niveau, alles in eigen beheer en door eigen vakmensen verwerkt.

Sindsdien is er nog meerdere keren uitgebreid én intern verbouwd en is ook het assortiment veranderd. Meegaan met de tijd of liever 3 stappen op voor zijn, is tot op de dag van vandaag het streven, want stilstaan is achteruitgaan. Leveranciers weten sinds jaar en dag de weg naar de showroom te vinden en hechten veel waarde aan de mening en ideeën van Bob Scholten voor nieuwe producten als kranen, sanitair of tegels.

Om op de hoogte te blijven van de trends en ontwikkelingen worden nationale en internationale beurzen bezocht, wordt zelf geïmporteerd uit Italië, Spanje en België en wordt voortdurend gezocht naar nieuwe technieken op gebied van hygiëne, comfort en duurzaamheid.

Het bedrijf met meer dan 30 medewerkers wordt al weer heel wat jaren geleid door Bob en Kick Scholten, maar van stoppen willen Ton en Ineke nog niets weten. Het zit in hun DNA en ze draaien nog volop mee. Ton komt graag bij de klant thuis om in te meten en ondersteunt bij de projectvoorbereiding, Ineke voorziet de klant nog steeds met veel plezier van goede adviezen en fraaie ontwerpen voor badkamers en vloeren. Het ontwerpen gebeurt nog steeds met de hand om maatwerk te leveren maar wordt ook gevisualiseerd met een 3D-ontwerp.

In de aanloop naar het jubileum is de showroom voorzien van een nieuw logo, een aantal nieuwe tegelvloeren, nieuw sanitair, een fraai aangelichte erker die vooral ’s avonds een eye-catcher is. U bent van harte welkom de veranderingen te komen bewonderen. De koffie staat klaar.

Wij zijn er ontzettend trots op na bijna 45 jaar onze kracht en expertise nog altijd te kunnen bewijzen en staan met een enthousiast team vakmensen 6 dagen per week voor u klaar.

 

 showroom vrijburglaan interieurshowroom nieuwbouw westerwerf 2