Dornbracht kranen concept
Dornbracht kranen concept
Dornbracht kranen concept

Dornbracht kranen concept

Met een kraan van Dornbracht kiest u voor hoogwaardige kwaliteit met innovatief design. De premium badkamer- en keukenkranen zijn meermaals internationaal onderscheiden op basis van hun kwaliteit en duurzaamheid. Wij hebben een ruim aanbod Dornbracht kranen voor een scherpe prijs. Kom langs in onze showroom van 1.800 m² en bekijk en test de uitgebreide collectie bij Ton Scholten in Uitgeest.

dornbracht_emote dornbracht_supernova dornbracht_symetrics dornbracht_tara_zwartlogo_dornbracht

Duitse kwaliteit

Dornbracht is een van de koplopers in de markt voor kranen. Door de focus te leggen op hoogwaardige productkwaliteit, geavanceerde productie en innovatief design is de Duitse fabrikant al meermaals onderscheiden in zijn branche. Dornbracht heeft onder meer een Good Design Award (2009) en de iF product design award (2010) ontvangen.

Dornbracht is al meer dan 60 jaar toonaangevend in kwaliteit, waardevastheid, betrouwbaarheid en exclusiviteit. Het bedrijf is continu aan het innoveren met de nieuwste technologieën rondom het element water. Zo maakten zij het mogelijk om voor het eerst comfortabel liggend te douchen met de Horizontal Shower.

Familiebedrijf

In 1950 begon de Duitse familie Dornbracht met de ontwikkeling van de eerste keukenkraan met uittrekbare uitloop. De eerste exemplaren werden toen nog aan de deur verkocht. Een grossier was zeer geïnteresseerd en maar liefst twee jaar later konden vader en zoon Dornbracht hun baan opzeggen en een fabriekje beginnen.

Wegens het succes werden er al gauw meer dan 40.000 kranen per maand geproduceerd en is het bedrijf vanuit een oude schuur naar een ware marktleider in premiumkranen gegroeid. Dornbracht heeft zich vrijwel volledig toegelegd op badkamerkranen met daarnaast nog altijd wat keukenkranen en bijpassende wandlampen als knipoog naar hun ‘roots’.

Vandaag de dag hebben de twee zonen van Helmut Dornbracht, Andreas en Matthias, de leiding over het bedrijf. Nog altijd richten zij zich op innovatie waarbij ze niet bang zijn om risico’s te nemen en veranderingen als uitdagingen te zien. Dat is na al die jaren nog steeds de succesfactor van het familiebedrijf.

Soorten Dornbracht kranen

Dornbracht heeft een ruim aanbod kranen. De bekendste modellen zijn de Dornbracht Tara Classic, MEM, Sync, Meta.02 en Madison. Bij ons slaagt u o.a. voor uw:

  • Dornbracht badkraan
  • Dornbracht keukenkraan
  • Dornbracht wastafelkraan
  • Dornbracht douchekraan
  • Dornbracht tapkraan
  • Dornbracht regendouche
  • Dornbracht douchekop
  • Dornbracht bidet

Bekijk onze collectie in de showroom

U bent van harte welkom in onze uitgebreide showroom van 1.800 m² in Uitgeest. Laat u inspireren door onze badkameropstellingen en bekijk en test onze kranen in het echt. Indien gewenst krijgt u een persoonlijk advies of een 3D-ontwerp voor uw droombadkamer.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs voor een uitgebreid advies voor uw badkamer.

Showroom Ton Scholten

Westerwerf 2 1911 JA Uitgeest

T: 025 131 9109 E: info@tonscholten.nl

Openingstijden

Maandag09.00 - 18.00 uur

Dinsdag09.00 - 18.00 uur

Woensdag09.00 - 18.00 uur

Donderdag09.00 - 21.00 uur

Vrijdag09.00 - 18.00 uur

Zaterdag09.00 - 17.00 uur

Zondaggesloten