Het uitzoeken van nieuwe tegels voor in uw toilet of badkamer is geen gemakkelijke keuze. Wilt u grote of kleine tegels? Welke kleur past daar het beste bij en voor welk materiaal gaat u dan? Met de keramische wand- en vloertegels van Porcelanosa heeft u keuze genoeg!

Porcelanosa is de marktleider als het gaat om keramische vloer- en wandtegels. Het heeft meer dan 800 werknemers in dienst en is een wereldwijd bekende tegelproducent. Deze bekendheid dankt Porcelanosa aan het vele werk dat het verricht; niet alleen door de productie van de verschillende soorten tegels, maar ook door het onderzoek naar en de ontwikkeling van de kwaliteit van zijn producten. De producent omschrijft zijn tegels als high tech en innovatief, met een onovertroffen kwaliteit.

De nieuwste trends in vloertegels

Porcelanosa is de voorloper in het ontwikkelen van de nieuwste trends en laat dit zien in zijn collectie vloertegels. De vloertegels zijn geïnspireerd op natuurmaterialen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwalitatieve eigenschappen en kenmerken van keramiek: hard, slijtvast en hittebestendig.

Porcelanosa heeft een groot assortiment met verschillende wand- en vloertegels. Van leisteen, natuursteen, keramisch hout tot mozaïek en glasmozaïek: er is genoeg keuze. De marktleider blinkt vooral uit in de productie van grote XXL-tegels. De verschillende collecties zijn zeer ecologisch omdat Porcelanosa veelal gebruik maakt van gerecyclede materialen. Zo heeft u niet alleen een mooie badkamervloer, maar ook een vloer die goed is voor het milieu. Deze ‘ecologische tegels’ zijn er in vier verschillende maten en kleuren, en kunnen zowel als wand- of vloertegel geplaatst worden.

Terugdringen van het water- en energieverbruik

Sinds het ontstaan van Porcelanosa is de gezondheid van de omgeving en het milieu altijd erg belangrijk geweest voor het bedrijf. De tegelfabrikant is erop gebrand dat de duurzaamheid van onze levensstijl en het effect hiervan op het milieu in evenwicht zijn. Dit wil zeggen dat Porcelanosa al meer dan 30 jaar bezig is met het verbeteren van zijn productieproces, om ervoor te zorgen dat het milieu hierbij zo min mogelijk belast wordt.

Waar andere bedrijven stoppen bij het zo milieuvriendelijk maken van het productieproces, gaat Porcelanosa juist een stapje verder. De marktleider op het gebied van vloer- en wandtegels wil zijn producten namelijk zo maken, dat het water- en energieverbruik in woningen wordt teruggedrongen. Dit doet Porcelanosa onder andere door het ontwerpen van spaarkranen en door bouwsystemen te gebruiken die ervoor kunnen zorgen dat het energieverbruik bij verwarmingsinstallaties van gebouwen afneemt. Het is Porcelanosa dan ook gelukt een unieke collectie vloertegels te vervaardigen, gemaakt van 95% gerecycled materiaal, afkomstig uit het eigen productieproces. Bovendien is er minder energie nodig om deze tegel te produceren: het water dat hiervoor gebruikt wordt, komt namelijk uit de eigen water recycle centrale.

Wilt u meer informatie over deze keramische Porcelanosa wand- en vloertegels voor in uw badkamer of bent u benieuwd naar hoe deze tegels er in het echt uitzien? In onze showroom zijn de tegels te zien, te voelen en te belopen. Kom eens langs, neem telefonisch contact op via 0251-319101 of stuur een mailtje naar info@tonscholten.nl.