Bij een gerenoveerde badkamer is een elegante kraan de kroon op het harde werken. U bent zich er waarschijnlijk niet van bewust, maar de kraan is het object in de badkamer dat u het meest gaat gebruiken. Daarom moet hij er strak uitzien én altijd een volle warme straal kunnen laten stromen. De kranen van Zucchetti zorgen voor deze complete badkamerervaring.

Door de ogen van een kind is een kraan betoverend: een metaal object waar met een simpele aanraking water uit komt – levendig, bruisend en vol energie. Zucchetti wil dit gevoel combineren met een strak ontwerp, waarbij design en functionaliteit altijd in balans zijn.

Zuchetti kranen bij Ton Scholten

Italiaans design

De geschiedenis van Zucchetti gaat erg ver terug. Het begon allemaal in 1929, in een kleine gieterij in het Italiaanse Valduggia. Het familiebedrijf begon klein, maar begon flink te groeien toen het in de jaren 70 de wereld veroverde door verschillende materiaalsoorten voor zijn kranen te gebruiken en door te innoveren op het gebied van keramische schijven en mengkranen. Vandaag de dag is Zucchetti een wereldbedrijf onder leiding van de derde generatie, Elena en Carlo Zucchetti. Met vier fabrieken en een groot logistiek centrum produceert Zucchetti twee miljoen artikelen per jaar.

“De wereld van Zucchetti is gekoppeld aan dagelijkse ervaringen van de gebruikers. Wat centraal staat is de kwaliteit, de ruimte en de kleuren zijn speciaal. Zucchetti heeft een brede, maar selectieve visie van wat hedendaags is en wat de gebruiker op dit moment wil.’’ – Elene Zucchetti

In samenwerking met bekende ontwerpers

Om te zorgen dat Zucchetti blijft innoveren, werkt het samen met veel bekende ontwerpers, zoals Antonio Rodriguez, Ludovica en Roberto Palomba. Er staan veel verschillende series van de stijlvolle chrome Zucchetti kranen op hun naam.

Milieubewust

Zucchetti is niet alleen tijdens zijn productieprocessen milieubewust bezig: zo bedenkt het tevens manieren om bijvoorbeeld de waterstroom van de kranen te beperken, om zo op het waterverbruik te besparen. Dit gaat gelukkig nooit ten kosten van de functionaliteit van de kraan: u kunt nog altijd rekenen op een volle warme straal als u uw handen wilt wassen.

Een sieraad in uw badkamer

De kranen van Zucchetti zijn een lust voor het oog en een sieraad in uw badkamer. Bij Ton Scholten vindt u 65 verschillende inspirerende badkamers waar een diversiteit aan kranenmerken is toegepast, o.a. Zucchetti. Heeft u interesse in deze Italiaanse designkranen van Zucchetti of wilt u meer informatie? Bel dan 0251-319101 of kom langs in onze showroom.