Passie, innovatie en fantasie: je vindt het in de Italiaanse designkranen van Bongio. Het bedrijf van de Italiaan Mario Bongio is opgericht in 1936 en richt zich sindsdien op het ontwerpen van eigentijdse en exclusieve designkranen. De kwalitatief hoogwaardige kranen van Bongio zijn tegenwoordig wereldwijd in steeds meer keukens en badkamers te bewonderen.

De design kranen van Bongio

 

 

 

 

 

 

 

 

De nieuwste series designkranen van dit ontwerpbureau zijn verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpallet. Hierdoor kan gekozen worden uit een trendy of een meer klassieke kraan. Met de verschillende onderscheidende ontwerpen van Bongio valt er genoeg te kiezen.

De One-serie van Bongio

One-serie

De One-collectie is ontworpen door de eigenzinnige Marco Poletti. De ontwerpen van Poletti kenmerken zich door scherpe lijnen en platte elementen. In de bijzondere One-serie komen de scherpe lijnen sterk naar voren in een strakke ‘1-vorm‘.

Deze eigenzinnige kraan is verkrijgbaar in de verschillende trendy kleuren die hiernaast afgebeeld zijn. Dit zijn: limoen, oranje, mat wit, aardbei, gele flits, mat zwart en super hemel. Door de combinatie van de bijzondere kleuren en het unieke ontwerp is deze kraan een ware eyecatcher in de keuken.

O’clock-serie

De O clock serie van Bongio

Ook de kranen uit de O’clock-serie zijn ook ontworpen door Marco Poletti. In tegenstelling tot de One-serie hebben deze kranen een meer traditioneel ontwerp. De bijzondere vormen van kraan en het bedieningshendel zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op een klok. Deze platte en ronde lijnen zijn vooral van bovenaf goed zichtbaar.

De O’clock-serie van Bongio is verkrijgbaar in de klasieke Bongio-kleuren. Dit zijn metaaltinten, zoals chroom, staal, messing, nikkel, goud en koper.

Tube-serie

De Tube serie van Bongio

De Tube-serie is door de ontwerper zo kaal mogelijk gelaten. De kromme buis, geeft deze kraan zijn karakteristieke eigenschap en vormt het grootste gedeelte van deze kraan.

De Tube-serie is verkrijgbaar in chroom, maar voor de knop kan een van de verschillende trendy Bongio kleuren gekozen worden die ook gebruikt worden voor de One-serie.

Diverse spiegelende en matte kleuren

Chroom (CR) met een spiegelend oppervlak is de meest bekende en standaard kleur als het gaat om de Bongio kranen. Daarnaast is geborsteld nikkel (NS) een kleur die veel gebruikt wordt. Het is vergelijkbaar met rvs en ideaal voor moderne en klassieke collecties. De overige klassieke toepasbare kleuren zijn: zwart chroom (CN), licht nikkel (NI), platinum (PL), natural messing (ON), goud (OR), geborsteld goud (OP), rosé goud (OS), geborsteld staal (AS), oud ijzer (FA), oud koper (RA), oud zilver (AG), Toscane brons (TT), brons (BR) en mat mokka (RB).

Naast deze klassieke kleuren zijn er ook nog de trendy Bongio kleuren. Dit zijn onder meer: limoen (LI), oranje (OG), mat wit (BI), aardbei (SB), gele flits (YL), super hemel (SS) en mat zwart (NE).

 Chroom                       Geborsteld Nikkel                      Goud                        Geborsteld Goud                    Oud Koper

Matte kleuren

Gele Flits                                Super Hemel                             Mat Wit                                  Mat Zwart

Verkrijgbaarheid design kranen

Deze kranen worden niet via internet verkocht, maar zijn alleen bij enkele geselecteerde dealers verkrijgbaar. Ton Scholten is hierbij een van de uitverkoren dealers die deze bijzondere kranen aan u mag leveren. Heeft u interesse in een Italiaanse designkraan van Bongio of wilt u meer informatie? Bel dan met 0251-319101 of kom langs in onze showroom.