Het Italiaanse designbureau Fantini heeft haar productenlijn uitgebreid met enkele gedurfde, maar stijlvolle ontwerpen. Fantini’s uitgebreide assortiment bevat verschillende kranen die toepasbaar zijn in zowel keukens als badkamers. De vormen en kleuren van deze kranen zorgen ervoor dat ze passen bij elk interieur. De nieuwe series bevatten kranen voor uw wastafel, douche, bad en bidet. Hierdoor kan het hele huis van dezelfde Italiaanse stijl voorzien worden. De Italiaanse designkranen van Fantini zijn regelmatig te zien in diverse woonprogramma’s en vakbladen.

I Balocchi

De I Balocchi-serie lijkt op een simpele kraan, maar heeft ondanks het eenvoudige ontwerp een zeer luxe afwerking. Daarnaast zijn de knoppen dankzij hun ronde vormen gemakkelijk te reinigen. Deze kranen van ontwerper Davide Mercatali passen heel goed in een minimalistische designkeuken. Ze zijn leverbaar in chroom, chroom met rode accenten, mat zwart en mat wit.

Ibalocchi kraanIbalocchi kraan mat wit

Lissoni

De volwassen kranen uit de Lissoni-serie zijn ontworpen door Piero Lissoni. Deze serie kenmerkt zich door strakke en simplistische ontwerpen. Door de elegante uitstraling passen deze prachtige kranen in elke moderne keuken en badkamer.

De Lissoni serie wordt verkocht in chroom, gepolijst rvs, mat zwart en mat wit. Kranen uit de Lissoni-serie passen perfect bij werkbladen met een matte afwerking.

Lisonni kraan chromeLissoni kraan mat zwart

Nostromo

De Nostromo is ontworpen door Davide Mercatali. Deze architect en ontwerper uit Milaan heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van stijlvolle producten voor iedere kamer in het huis. Dit is goed terug te zien in het gebruiksgemak van deze kraan. De draaiknoppen op de Nostromo-serie zijn eenvoudig en met weinig druk te bedienen.

Kenmerkend voor deze kranenserie is de ronde vormgeving en de afgevlakte bovenzijde van de knoppen. Deze kranenserie is verkrijgbaar in chroom, geborsteld rvs, mat zwart en mat wit.

Nostromo kraan chromeNostromo kraan mat zwart

Mare

Ontwerper Franco Sargiani heeft in de Mare-serie een sterke combinatie gemaakt van ronde vormen, die gecombineerd worden met strakke rechte lijnen. Dit bijzondere ontwerp bevat rechtlijnige kranen met sterke hendels, die bevestigd zijn op een stevige ovale basis.

De kranen uit deze serie zijn net als de kranen in andere series verkrijgbaar in mat zwart, mat wit en chroom.

mare kraan mat witMare kraan chrome

Lamé

De Lamé-serie, ontworpen door Metteo Thun en Antonio Rodriguez, is volledig gebaseerd op de Lamé curve. Dit geometrische ontwerp komt van de wiskundige Gabriel Lamé, dit geeft het exacte middelpunt tussen een rond en vierkant voorwerp. Door deze afgeronde vierkante vorm te gebruiken, hebben de ontwerpers enkele unieke producten gemaakt voor zowel keukens als badkamers. De prachtige afgeronde lijnen in het ontwerp zorgen dat de kranen uit deze serie eenvoudig schoon te houden zijn.

Deze kranen zijn verkrijgbaar in de kleuren mat zwart, mat wit en chroom. Daarnaast kan er gekozen worden voor een losse bedieningshendel of voor een afgeronde draaiknop.

Lame kraanLame bidet chrome

Bekijk de collectie

De gedurfde ontwerpen van Fantini zijn toepasbaar op verschillende plekken in huis. Met deze kranen kunt u de luxe uitstraling van badkamers en keukens versterken. Kom deze collectie van Fantini bekijken in onze showroom en kijk welke kraan er bij uw badkamer past.