Badkamer Amstelveen Ton Scholten

Een nieuwe badkamer in 9 stappen

Een nieuwe badkamer hou pak je dat aan? De badkamer verbouwen doe je niet elke dag. De ruimte naar wens inrichten heeft als bijkomend voordeel dat dit de waarde van jouw huis verhoogt. Het is daarom belangrijk dat het goed gebeurt. Ga stap voor stap te werk om jouw perfecte badkamer te creëren.

Ontwerp maken

Kom voorbereid naar de showroom. Orienteer je op Pinterest, Instagram en in woonbladen om een beeld te krijgen van wat je wensen zijn en neem afmetingen mee. Vervolgens maakt onze adviseur samen met jou een 3D-ontwerp om een goed beeld van hoe de badkamer eruit komt te zien. De badkamerspecialisten van Ton Scholten plaatsen regelmatig badkamers en maken van te voren een 3D ontwerp. Zo weet je op voorhand hoe jouw badkamer eruit komt te zien.

Slopen van oude badkamer

Het afbreken van de oude badkamer is meestal leuk om te doen en kunnen veel mensen zelf, maar let op: slopen moet netjes gebeuren. Maak geen dingen kapot die je nog nodig hebt. Haal voordat je begint met slopen de druk van de waterleidingen en zet de stop van de badkamer om. Mocht je de wasmachine (en wasdroger) in de badkamer hebben staan, dan zitten deze op een aparte stop. Vergeet ze niet! Met elektriciteit kan je je ernstig verwonden. Vervolgens kunnen het sanitair en de tegels verwijderd worden.

Puin afvoeren en eventuele muren opbouwen

Na het slopen kan het bouwen bijna beginnen. Door eerst het puin op te ruimen en de ruimte schoon te maken, heb je vervolgens alle ruimte en hoeft de troep niet steeds verplaatst te worden. Voor het puin kan je bij de gemeentereinigingsdienst of bij een lokale verhuurder een puincontainer huren. Met een puincontainer kan al het vuil in één keer afgevoerd worden.

Als al het vuil weg is kan het bouwen beginnen. Verplaats hierbij eerst eventuele muren als dat nodig is. Metsel een nieuw muurtje van gasbetonblokken, deze zijn eenvoudig te metselen en leidingen kunnen erin gefreesd worden. Wanneer je dit achteraf doet kun je eventueel geplaatste elementen beschadigen.

Leidingen plaatsen

Als alle muren opgebouwd zijn, kun je beginnen met het aftekenen van de waterleidingen en elektra. Door eerst de leidingen op de muur af te tekenen, kan je ervoor zorgen dat de leidingen netjes en op de juiste hoogte in de muur komen. Vervolgens frees je de sleuven voor de leidingen. In deze sleuven worden de leidingen geplaatst en aan elkaar gemaakt worden met soldeer- en knelkoppelingen. Het is belangrijk dat dit gedaan wordt door een vakman, anders kan je last krijgen van lekkage.

Elektra aanleggen

Het aanleggen van elektriciteitsdraden moet altijd uitgevoerd worden door iemand die er verstand van heeft. Water en elektriciteit gaan niet goed samen; door een klein foutje ontstaat er al snel kortsluiting. Er gelden dan ook strikte regels bij het aanleggen van elektra in de badkamer. Net zoals bij de vorige stap is het ook hier belangrijk dat er een vakman te werk gaat.

De vakman plaatst bij deze stap pvc-leidingen in de muur, waar hij de elektriciteitsdraden doorheen trekt. Vervolgens worden de stopcontacten en lampaansluitingen gemonteerd.

Tegels plaatsen en voegen

Begin nooit zomaar ergens met tegelen, anders wordt het tegelwerk scheef. Plaats twee geschaafde latten tegen de muur langs een waterpas: één horizontaal en één verticaal, zodat u een L-vorm creëert. Schroef deze vervolgens vast. Je kunt vervolgens in de hoek van de twee latten beginnen met tegelen. Gebruik hierbij voegkruisjes; zo heb je tussen elke tegel een even smalle voeg. De tegels voor de randen maak je op maat met een verstekzaag of slijptol.

Als alle tegels op hun plek zitten, kunnen ze gevoegd worden. Zorg voor een mooie verdeling en let daarbij ook op de plaats waar kranen etc. uit de muur komen. Laat de douchevloer iets aflopen richting putje. Hiermee zorg je ervoor dat douchewater afgevoerd wordt en niet de rest van de badkamer instroomt. Vervolgens kunnen de tegels gevoegd worden. Pas hierbij de kleur van de voeg aan op de tegels, zodat niet de voegen, maar de tegels domineren.

Sanitair en radiatoren plaatsen

Bij het plaatsen van sanitair en radiatoren zal je mogelijk nog in de tegels moeten boren. Gebruik hiervoor een steenboor of glasboor, afhankelijk van de hardheid van de tegels, en zet niet te veel druk; anders barst de tegel of breekt het boortje. Plaats vervolgens de gewenste voorzieningen op de juiste plek en sluit deze aan op de leidingen.

Netjes afkitten

Na het plaatsen van de tegels en sanitair kan het afkitten beginnen. Zorg dat je hiervoor een watervaste kit (van goede kwaliteit) en een kitpistool in huis heeft. Goedkope kit kan krimpen en schimmelen. Kitten is niet eenvoudig; voor een mooi resultaat kun je dit het beste laten doen door een professional met ervaring.

Hulp en inspiratie

Ton Scholten heeft veel ervaring met het ontwerpen en plaatsen van badkamers. In onze showroom vindt u een overvloed aan inspiratie in badkamers, toiletten, keukentegels, vloertegels en wandtegels. Kom inspiratie opdoen en laat je vrijblijvend adviseren over jouw ideale badkamer. Voor meer informatie en advies kan je bellen naar 0251-319101.

Kom langs in onze showroom

Je bent van harte welkom voor inspiratie, advies en ontwerp in onze showroom in Uitgeest, dichtbij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en omstreken. Ook zonder afspraak.

Ben je beperkt in je tijd en wil je graag een persoonlijk 3D-ontwerp door een van onze adviseurs, maak dan vrijblijvend een afspraak.

© Copyright 2024 Ton Scholten - Powered by iClicks