Na het douchen wilt u niet staan rillen van de kou. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celsius is de badkamer vaak de warmste ruimte van het huis. Een verwarming in de vorm van vloerverwarming of handdoekradiator zorgt hiervoor, en dat is wel zo prettig. Bij het berekenen van het vermogen dat de verwarming nodig heeft om deze temperatuur af te geven, is niet alleen de grootte van de ruimte, maar ook de gewenste temperatuur en de soort ruimte van belang.

De functionaliteit van de verwarming

De belangrijkste functie van een radiator is het verwarmen van een ruimte. Radiatoren zijn daarom te vinden in de woonkamer, studeerkamer, keuken én badkamer. Naast het verwarmen van een ruimte is een verwarming ook handig voor het verwarmen van handdoeken. Daar zijn speciale handdoekradiatoren voor. Door voor het douchen de handdoek aan de verwarming te hangen is deze lekker warm op het moment dat u uit de douche komt. Hang de handdoek na het douchen over de verwarming en hij is razendsnel weer droog.

Instamat radiatoren

Het badkamermerk Instamat heeft niet alleen badkamerradiatoren, maar ook designradiatoren en paneelradiatoren. Instamat beschikt ook over producten die de badkamer nog comfortabeler maken. Voorbeelden hiervan zijn speciale knoppen en plankjes die op de radiatoren gemonteerd kunnen worden.

Het type BOLOGNA is een radiator die is opgebouwd uit verschillende horizontale buizen. De ruimte die tussen deze buizen zit, is geschikt om een handdoek aan te hangen. Bang dat de verwarming te veel ruimte inneemt in de badkamer hoeft u niet te zijn. De radiator heeft een modern design is in verschillende kleuren te leveren.

Meer informatie over de radiatoren

Sommige radiatoren zijn er om de ruimte te verwarmen. Andere radiatoren zijn een designstuk in de badkamer. Wilt u meer informatie over badkamerradiatoren? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina, bel naar 0251-319101 of mail naar info@tonscholten.nl. Of kom langs in onze showroom aan de Westerwerf 2 in Uitgeest.