De mozaïeken tegeltjes, we kennen ze allemaal. De kleine tegels worden wereldwijd gebruikt om wanden en vloeren te betegelen. Waar komen ze vandaan en wat kun je er allemaal mee? Lees het in ons nieuwe blog.

De oorsprong van de tegels

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de mozaïeken tegels. Veel mensen beweren dat mozaïek stamt uit de tijd van de Grieken en de Romeinen, daarentegen bestaan er ook veel verhalen over het ontstaan van mozaïek in Mesopotamië, want nu Irak heet. De Samaritanen, het volk wat daar op dat moment leefde, gebruikte het mozaïek als kunstvorm. Pas later werd het mozaïek door de Grieken en Romeinen in verschillende kleuren en vormen gebruikt voor het versieren van onder andere gebouwen.

Modern mozaïek bij u thuis

Veel mensen proberen het zelf, maar doordat huizen verschillende vormen hebben en mensen niet beschikken over het juist materiaal blijft het toch lastig om de tegels zelf te plaatsen. Het advies is dan ook om het over te laten aan een professional, zodat u zeker bent van een mooi resultaat.

Het mooie van mozaïek is dat je er allerlei vormen mee kunt verwerken, een afbuigende muur in de badkamer, een zwembad, een ovaal bad in zijn afbuigende vorm betegelen, een bankje etc. alles is mogelijk met mozaïek.

Mozaïek is tegenwoordig allerlei vormen, maten en materialen beschikbaar. Glas mozaïek, keramisch mozaïek, rvs mozaïek, rond, ovaal, rechthoekig, vierkant, kleuren door elkaar, afbeeldingen, teksten etc.

Ook geïnteresseerd geraakt in deze tegels en wilt u meer weten over het plaatsen daarvan in uw eigen badkamer, keuken of andere plek? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.