De oude vertrouwde metrotegels zijn nog altijd razend populair. Dit komt niet alleen doordat het eigenlijk overal wel past, maar ook doordat metrotegels tijdloos zijn en niet snel zullen vervelen. In dit blog vindt u achtergrond informatie over deze tegels en inspiratie voor uw badkamer, keuken of andere plek waar u graag nieuwe tegels wil plaatsen.

De historie van de metrotegel

De metrotegel vindt zijn oorsprong in grote steden als Parijs en Berlijn. Met name in Parijs zijn de tegels populair geworden. De tegel heeft zijn naam te danken aan de plek waar hij werd geïntroduceerd. Op vrijwel alle metrostations van Parijs wordt er gebruik gemaakt van deze kleine langwerpige tegels.

De vorm van de tegels zou zorgen voor een weerkaatsing van het licht, zodat de ondergrondse stations toch enigszins zouden worden verlicht. Via de slagers, waar de tegels werden gebruikt voor hygiëne, kwamen de tegels uiteindelijk in normale huishoudens terecht.

Zeer geschikt voor badkamers & keukens
Deze Parijse metrotegels staan in vrijwel ieder interieur. De klassieke keramische tegel is wit, crème of zwart, maar tegenwoordig zijn ze te vinden in alle mogelijke kleuren. De tegels bestaan in verschillende maten, waarbij de meest voorkomende maten 7,5 X 15 cm en 10 x 20 cm zijn. De randen van de tegels zijn aflopend. De oorspronkelijke tegels hebben een glanzende laklaag, maar er bestaan tegenwoordig ook tegels met een matte laag.

Met name de lichte tegels zijn zeer geschikt voor mensen die graag een landelijke look willen in hun huis. Op deze afbeelding staan niet de officiële metrotegels, want deze hebben geen afhellend randje.

Houd ons blog in de gaten voor meer informatie over verschillende soorten tegels en sanitair. Zelf metrotegels in huis? Neem een kijkje in onze showroom voor inspiratie. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies voor uw huis.