In het buitenland is de douche wc al een stuk populairder dan in Nederland en is deze wc al niet meer weg te denken uit toiletruimtes. Het grote voordeel van de douche wc is dat het veel hygiënischer is dan toiletpapier. Het onderlichaam wordt gereinigd met schoon water, wat ook een fris en schoon gevoel geeft.

Zeker voor mensen met een gevoelige huid, darmproblemen of andere huidproblemen zoals aambeien biedt de douche wc uitkomst. Een douche wc geeft verlichting aan mensen met dergelijke problemen.

                                                

Hoe werkt een douche wc in het algemeen?

Na het toiletgebruik kan je de douchefunctie op de wc starten door op de startknop te drukken. Er komt dan een sproeiarm tevoorschijn die het onderlichaam reinigt met warm water. Je kunt zelf de positie van de sproeiarm bepalen en de kracht van de straal.

De douche wc’s van het merk Geberit Aquaclean hebben een ingebouwde sensor die er voor zorgt dat de douchefunctie alleen start als je op de toilet zit. De sensor zorgt er tevens voor dat de douchefunctie gelijk stopt als je van de wc opstaat.

                    

In welke uitvoeringen is de douche wc beschikbaar bij Ton Scholten?

De douche wc is bij Ton Scholten in diverse uitvoeringen beschikbaar. Zo is het mogelijk om een toiletbril op uw bestaande toiletbril te plaatsen of een stijlvolle toiletpot met zitting. Ook is het mogelijk om een zeer luxe douche wc te kiezen met verschillende föhnstanden, afstandsbediening, instelbare waterkracht en een automatisch sluitende toiletbril. Er is al een mogelijkheid vanaf iets meer dan € 600,00.

Bij Ton Scholten hebben wij douche wc’s van 2 topmerken in het assortiment: het Japanse merk Toto met een super strak design en voorzien van typisch Japanse snufjes en kwaliteit en het Zwitserse Geberit met de Aquaclean serie van eenvoudig tot zeer uitgebreide mogelijkheden.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar een douche wc? In het gastentoilet van Ton Scholten kunt u de douche wc vrijblijvend uitgebreid testen.