We gebruiken elke dag kranen in huis: in de badkamer, in de keuken en in de wc. Kranen zijn echte gebruiksvoorwerpen en dus moeten ze functioneel zijn. De nieuwe serie van Clou, Kaldur, combineert functionaliteit met uiterlijk. De body van het sanitair heeft een slanke vormgeving, zo zijn de Kaldur kranen 20% minder dik dan de huidige modellen op de markt.

 

Ruime keuze

De Kaldur kranen zijn in 6 varianten verkrijgbaar. Zo is er de keuze uit 4 eengreeps koudwaterkranen, 2 wandmodellen en 2 staande uitvoeringen. Je hebt hierbij de keuze uit een linkse en rechtse variant voor de bediening. Ook zijn er 2 soorten tweegats-mengkranen.

De serie bestaat zogezegd dus ook uit twee wandmodellen. Zo gaat Clou mee met de trend, de laatste jaren zijn staande kranen steeds populairder geworden. De badkamers worden steeds ‘strakker’ ingericht. De wandmodellen passen hier vaak veel beter in dan staande modellen.

 

Design van het sanitair

De serie Kaldur is een ontwerp van de Nederlandse topdesigner René Holten. Zelf zegt René het volgende hierover: ‘De elegante designkranen Kaldur onderscheiden zich door hun extreem slanke body van slechts 20 mm in doorsnede, met daarin een 16 mm keramisch binnenwerk. Het is daarmee de slankste kraan die ik ooit voor Clou ontworpen heb. Daarbij zijn ook de prijzen ‘slank’.